היום ניתן לרכוש כמעט בכל חנויות החשמל מכונות להכנה גלידה ביתית איכותית.
אין לנו המלצה למכונה כזו או אחרת אך טיפ חשוב כשקונים מכונה- בעלת נפח של לפחות 1 ליטר גלידה
ולכן המתכונים והוראות ההכנה שלנו הם למכונה ביתית בעלת מיכל 1 ליטר
מתכון להכנת גלידה נוצ’לה – גלידת אגוזי לוז עשירה וקרמית
215 גר’ בסיס להכנת גלידה איטלקית חלבית “שף קונדיטור”
630 מל’ חלב
40 מל’ שמנת מתוקה (לפחות 38% שומן)
60-80 גר’ פייסט (מחית מרוכזת) נוצ’לה – או כל טעם רצוי אחר
במוט בלנדר/מיקסר מערבבים כ3-5 דקות עד קבלת מסה חלקה
מעבירים את המסה המתקבלת למכונת הגלידה ומפעילים את המכונה לפי הוראות היצרן (כ 40-45 דקות)
הגלידה המתקבלת רכה- זה הזמן להכניס קיפולים (תופסת ממרחים/קרמים בין השכבות, ותוספות לתוך הגלידה.
מומלץ להכניס להקפאה לעוד כ 3-4 שעות